Uklonite karijes bez zubara: Potrebno je samo da ovo uradite!

2 Min Read

Ovaj način uklanjanja karijesa veoma je star i provjeren. Oni kojima je ova supstanca dostupna koriste ga od rođenja.

Naši zubi su veoma važan dio naše estetike. Posjedovanje bijelih i ravnih zuba čini osobu mnogo privlačnijom i dokazuje da osoba brine o svojoj ličnoj higijeni, piše ” Stil“.

Zubi su takođe veoma važni jer nam pomažu da sažvaćemo hranu i omogućuje nam da konzumiramo i čvrste namirnice.

Iz tih razloga je bitno da se brinemo o našim zubima, kako zbog estetske funkcije tako i zbog njihove funkcije za naše tijelo. Veoma čest problem koji se javlja kod zuba je karijes.

I pored svih zubnih pasta na tržištu koje su osmislili zubari i hemičari, naši zubi nisu bezbjedni od karijesa. Pod terminom karijes se podrazumeijva oštećenje tvrdog tkiva (poput zuba ili kostiju) koje prouzrokuje kiselina koju stvaraju bakterije.

Karijes može pogoditi bilo koji zub, bilo da je pseći ili ljudski. Često pojava karijesa prođe neprimijećeno jer se nalazi na neprimijetnom mjestu i tek se otkrije nakon pojave onog čuvenog, vrlo neprijatnog bola u tom predijelu.

Tretmani za liječenje karijesa često su pomalo skupi i mnogi ne mogu da ih priušte. Dobra vijest je da postoji prirodan tretman koji pomaže prilikom uklanjanja karijesa.

Grupa irskih istraživača je otkrila da postoji proizvod koji prirodno uklanja karijes. Ovaj proizvod je kokosovo ulje i on sadrži svojstva koja se bore protiv kiseline koja stvara karijes. Dakle, ukoliko imate karijes i hitno vam je potrebno rješenje, započnite tretman kokosovim uljem.

Potrebno je samo da svako jutro uzmete dvije kašičice kokosovog ulja u usta i mućkate ga nekoliko minuta. Što duže to bolje. Nakon mućkanja, ispljunite kokosovo ulje a zatim regularno operite zube.

Nakon nekoliko sedmica, primijetit ćete da je karijes sa vaših zuba nestao, a da su oni bijeli i sjajni.

Share this Article